Pyragą esame valgę kiekvienas. Ar iš parduotuvės ar namų gamybos, tačiau, ko gero, nėra žmogaus, kuris nėra ragavęs jokio pyrago. Dažniausiai, pyragas keptas namuose yra gerokai skanesnis, sveikesnis ir daug labiau vertinamas nei pyragas, pirktas iš parduotuvės, kuriame gausu dažiklių, konservantų ir visokių maisto priedų, pažymėtų E raide. Todėl, kad ir tai reikalauja nemažai laiko ir pastangų, pyragus žmonės yra linkę kepti namuose. Iš tiesų tai nėra toks jau sudėtingas dalykas, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Juk svarbiausia – tiesiog laikytis recepto. Iš tikrųjų laikytis recepto, o ne tiesiog daryti kažką panašaus. Tikslus recepto atkartojimas garantuoja gerą rezultatą, o jei tiesiog kai kuriuos dalykus praleisite, manydami, kad jie nesvarbūs, jums gali netgi labai nepavykti. Visgi, maisto gaminimas reikalauja daug išmanymo, jei receptą kuriate patys. Jei ne – geriau pasitikėkite kitų žmonių receptais ir greičiausiai nenusivilsite.
Pradedant pyragų kepėjo karjerą, visų pirma reikės elementariausių įrankių. Pyrago neiškepsime neturėdami kepimo formos. Jos būna įvairios – stiklinės, keramikinės, teflono dangą turinčios, silikoninės ir kitokios. Tiesą sakant, vieniems žmonėms patinka vienos, kitiems kitos. Tad čia jau pačiam reikės nuspręsti, kuri jums atrodo patogesnė. Antras dalykas – elementarūs virtuvės rakandai, kaip dubuo, kuriame maišysite tešlą ir didelis šaukštas, patartina medinis, kuris ne taip braižys dubenį. Žinoma, viską galima maišyti ir elektriniais įrankiais, tačiau to gali būti negana, todėl apsirūpinkite ir paprastais rankiniais rakandais.
Ar tai būtų obuolių pyragas ar šokoladinis, didžioji dauguma pyragų reikalauja sudėtyje turėti kvietinių miltų. Žinoma, gali juos pakeisti ir kitais produktais, tačiau vis tik tai yra dažniausias ingredientas kepant pyragus. Pyragai neapsieina ir be cukraus, dažnai ir be kepimo miltelių, kiaušinių. Ir joks obuolių pyragas jums nepavyks jei tiesiog neturėsite obuolių. Tiesą pasakius, obuolių pyragas – kone populiariausias pyragas visame pasaulyje. Ypač juos mėgstama kepti rudenį, kai soduose nuimamas obuolių derlius ir stengiamasi jį panaudoti visuose maisto produktuose.
Jei pyragą kepate pirmą kartą, rekomenduojama tai daryti jau su patyrusiu žmogumi, kuris jums galės paaiškinti, kas yra svarbu, o kas ne. Nes jei pirmą kartą savarankiškai kepsite pyragą ir jums nepasiseks, tikriausiai ilgai prarasite norą tą daryti. Todėl, susiraskite „mokytoją“ ir netrukus galėsite savarankiškai pradėti kepti pyragus ir džiuginti jais šeimyną bei draugus ir artimuosius.